Головна » 2017 » Лютий » 8 » У школах майбутнього не вивчатимуть математику
21:54
У школах майбутнього не вивчатимуть математику

У школах майбутнього не вивчатимуть математику – Новини – Експериментальна школа «Світ Молоді»

На зміну стандартному курсові математики, заснованому на зростанні складності обчислень, має прийти курс програмування, заснований на зростанні складності концепцій. Обчисленнями нехай займається комп'ютер. 
У цьому переконаний Конрад Вольфрам (Conrad Wolfram) - британський технолог і підприємець, відомий своєю діяльністю в області інформаційних технологій. Про концепцію викладання математики Вольфрама можна дізнатися з його сайту. Ця програма фактично заміняє стандартний курс математики, заснований на зростанні складності обчислень, на курс програмування, заснований на зростанні складності концепцій. Обчисленнями займається комп'ютер.

«На перший погляд з математикою все нормально, - говорить К.Вольфрам. - Більше того, те, наскільки добре ви вивчаєте математику, найкраще прогнозує рівень ваших майбутніх доходів. США, наприклад, пропонують пільги в отриманні візи для іноземців, які мають хорошу підготовку з математики.
Однак більшість учнів не люблять математику, не розуміють її зв'язку з їхнім життям і погано здають іспити, хоча запитання стають легшими.
На жаль, математика, як її викладають зараз, за 20 років взагалі не буде першорядним шкільним предметом. Вона або не встоїть перед примусовим поглинанням, або залишиться без діла.
Насправді «математика» - це неправильне слово для того, чого навчають у школі. Учні швидше вчаться робити обчислення. Це застаріле вміння, оскільки майже всі обчислення в наші дні роблять комп'ютери. Обчислення вже не є тією сферою, в якій більшості учнів потрібно зосереджувати свою енергію. Ми давно не оцінюємо селянина за його вмінням копати лопатою, і нам доведеться розлучитися з докорами в незнанні напам‘ять таблиці множення. 
Ми готуємо людські копії обчислювальних машин. А в 21 столітті це вже архаїка: роками вивчати квадратні рівняння і ділення в стовпчик.
Математика створена для вирішення складних проблем, а не тільки для обчислень. Спочатку треба вміти поставити завдання в математичних термінах, потім розробити алгоритм, і тільки потім обчислювати.
Тому Британія, Австралія, Японія терміново ввели програмування в свою шкільну програму з початкових класів, адже складання кодів дає навички побудови алгоритмів. Вони зрозуміли, що та країна, яка поставиться до цього серйозніше, через 20 років буде попереду».

Першою країною світу, яка погодилася впровадити в середніх школах експериментальну програму навчання Конрада Вольфрама, стала Естонія. У 2013 році Міністерство освіти Естонії підписало угоду на впровадження в 30 середніх школах нової навчальної програми. Це повністю оновлена, змінена програма навчання математиці, від початку й до кінця побудована на застосуванні комп'ютерних технологій. Цей освітній експеримент у разі успіху може бути розширений і на інші навчальні заклади.

«У реальному світі чимало людей виконують розрахунки і моделювання. Насправді, це дуже популярно. Але в освіті все виглядає інакше - безликі завдання, безліч обчислень, здебільшого вручну. Багато речей виглядають зовсім не складно в реальному світі, поки вас не змушують їх вчити. Мені б хотілося побачити повністю оновлену, змінену програму навчання математиці, від початку до кінця побудовану на комп'ютерних технологіях, які оточують нас сьогодні всюди», - закликає Конрад Вольфрам.

 

Зс матеріалами сайту http://www.svit-molodi-kiev.svitmolodi.com.ua/

Переглядів: 633 | Додав: shahist | Теги: вольфрам, навчання майбутнього, математика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Контакти
Крутівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Чернігівська область
Ніжинський район
вул. Незалежності, 45



shahist.ua@ukr.net
Правовласникам
Всі книги на сайті розміщені
виключно для ознайомлення,

авторські права належать
виключно авторам книги
Мапа
sample map